Ze zijn niet meer van het straatbeeld weg te denken; de barets. Het franse hoedje is weer helemaal terug van weggeweest! In alle vormen en maten zijn de barets wel te vinden. Wij kunnen begrijpen dat het lastig is om deze musthave te combineren. Wij gaan je helpen met de ideale style voor de baret. Tevens vertellen we je in deze blog hoe je de baret helemaal afmaakt.

Style number 1

Een veel gemaakte fout is dat de baret te ver over het hoofd word getrokken. Dit is absolute een ‘no go’. Het maakt namelijk je hoofd veel groter dan dat hij in werkelijkheid is, daarnaast is het ook niet goed voor je haar. Laat de baret daarom rusten op de achterkant van je hoofd. Wil je het leuke effect van de baret houden? Doe dan een klein sjaaltje in de rand, hierdoor valt hij niet plat op je hoofd. Het fransje hoedje is leuk te combineren met een stoere, vrouwelijke outfit. Ga voor een geruite pantalon met een witte oversized blouse en zwarte biker boots. Zo ben jij helemaal klaar voor de reis naar Parijs!

Baret

The second style

Naast de hierboven genoemde ‘no go’, is er nog een ‘no go’ als het gaat over de baret. Het is namelijk ook niet de bedoeling dat het hoedje te los zit. Wat zeg nou zelf; “Je wil toch niet op een paddestoel lijkt?”. Draag het hoedje daarom de klassieke franse manier. Een beetje scheef is ideale manier! Trek het hoedje een beetje naar een kant, maar laat hem wel ploffen. Deze style maak je natuurlijk af met een klassieke franse look. Ga voor een lichte skinney jeans met een gestreepte trui met lange mouwen. Om het helemaal af te maken kies je voor een vrouwelijke brogues. Zo kan je helemaal in style gaan eten bij LadurĂ©e met je franse baret!

The last inspiration style

Er zijn genoeg Celebes die je spot met de baret; Ryana hebben we laatst nog gespot met dit leuke hoedje. Ryana droeg de baret op een hele stoere manier. Je zou haast vergeten dat het hoedje van origine frans is. Daarom willen we deze style ook graag met je behandelen. Ryana droeg de leren variant. Om de leren baret te style koos ze voor een simpele, zwarte broek en een zwart lang jas/vest met een vrouwelijke, zwarte haklaars. Om de outfit compleet te maken maakte Ryana gebruik van een diverse shocken, stoere goud kleurige oorbellen, een klein zwart tasje en een zwarte stijlvolle zonnebril! Wij zeggen;”Shoppen maar!”.

Baret

Ben jij klaar voor de franse baret? Wij hopen dat je met al deze tips verder kan!
Ben je nou benieuwd naar onze andere tips & tricks? Neem dan een kijkje op onze tips & tricks pagina!