De koude periode komt er weer aan: De winter. Het lastigste kledingstuk om aan te schaffen voor de winterperiode vinden de meeste onder jullie een winterjas. Om je klaar te stomen voor het shoppen van een perfecte winterjas gaan wij je in deze blog vertellen welke winterjas het beste bij jou past.

Smal van boven, maar brede heupen?

Op deze vraag wordt ook vaak verteld dat men een zogenoemde ‘Peer Figuur’ heeft. Wanneer er bij jouw sprake is van een peer figuur is het van belang dat je het aangezicht in balans brengt. Dit doe je door een accent te gaan leggen op je smalle taille! De perfect jas voor jou is dan ook een trenchcoat met riem.

Volume in het midden van je lichaam?

Dan heb je het zogenoemde ‘Appel Figuur’. Wanneer er bij jou sprake is van een appel figuur is het de bedoeling dat je het accent legt op je schouders. Een echte don’t voor mensen met een appel figuur zijn jassen met printjes. Daarentegen is het juist de bedoeling dat je opzoek gaat naar een lange winterjas met v-hals.

Brede heupen & schouders, maar een smalle taille?

We hebben het hier over een zandloper figuur. Wanneer jij een zandloper figuur hebt ben een van de gelukkige die alles qua winterjassen kan hebben. Kies voor een jas die je vrouwelijke kanten accentueert. Een perfecte jas voor jou die nu helemaal hip is zijn de korte (neppe)bontjassen!

Slank van top tot teen?

Wanneer je zo’n figuur hebt is het slim om geen recht toe recht aan jas aan te schaffen. Kies juist voor een jas die meer volume geeft. Wil je trendy voor de dag komen? Dan is de perfecte winterjas een teddy coat. Maar wil je juist een mooie tijdloze jas? Ga dan voor een mooie gewatteerde jas met een hogere kraag!

Grote borsten?

Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen met grotere borsten het over het algemeen lastigere vinden om een geschikte winterjas te vinden. Door een winterjas te kiezen zonder taille-accenten en kraag leg je het accent meer op je andere, mooie lichaamsdelen. Daarnaast kun je kiezen voor een zowel een langere als een kortere jas!

Een maatje meer?

Heb je een maatje meer, dan is het slim om een jas aan te schaffen met een zogenoemde ‘A-lijn’. Hiermee wordt bedoeld dat je een winterjas neemt die van boven naar beneden wijder uitloopt. Daarnaast moet je rekening houden met het feit dat een klein print accentje of kraagje je langer maken, waardoor je zorgt dat je lichaam meer in verhouding ligt!

Wij houden dat je nu klaar bent om op pad te gaan voor je perfecte winterjas? Meer tips vind je op onze tips & tricks pagina!

Deel jouw favo winterjas met ons!

Plaats een foto op een van de social media kanalen met #myhappinezzshop