Sporten, sommige houden er van en sommige hebben er een hekel aan. Maar sporten is iets wat eigenlijk iedereen zo nu en dan wel eens doet. Nu de koude temperaturen weer terugkomen, dragen we hele andere kleding. Ook tijdens sporten is dit het geval. Niet alle sportkleding hoeft te veranderen. Wanneer je binnen sport zal dit veel minder zijn dan wanneer je buiten sport. In deze blog gaan wij jou helpen met het samenstellen van een perfecte sportoutfit voor tijdens de winter!

Geschikte sportkleding voor de winter?

Om je zo goed mogelijk te helpen, hebben wij een onderscheid gemaakt in verschillende soorten sporten.

Fitness

Fitness is een ontzettend populaire sport. Er zijn maar liefst meer dan 2,5 miljoen leden van fitnessclubs in Nederland. Wanneer het winter wordt zal de fitnesskleding van een vrouw niet heel erg veranderen. Veel vrouwen fitnessen al in een sportlegging, maar voor de vrouwen die in de zomer naar de fitness gingen in een korte broek, is de sportlegging de perfecte oplossing. Deze leggings zijn lekker warm en zitten erg comfortabel. Als het in de fitness nog warm is, kun je gemakkelijk een t-shirtje aan. Als het wat kouder is, kun je het beste een sportshirt met lange mouwen aandoen. Deze is warm genoeg voor in de fitness en ook weer niet te warm.

Heb jij ook wel eens geen zin om te gaan sporten? Kijk dan een op de website van Fitnesslegends!

Sport algemeen

Hardlopen

Naast fitness is hardlopen een ontzettend populaire sport. Voor hardlopen heb je niet veel nodig, dus je kunt er makkelijk aan beginnen. In vergelijking tot de zomer draag je tijdens de winter hele andere sportkleding. Je zult je veel warmer moeten gaan aankleden, zodat je geen kou vat. De korte broekjes kunnen de kast weer in en de sportlegging is ook tijdens hardlopen een perfect item. Wanneer het echt koud wordt buiten, kun je een t-shirt met lange mouwen ook niet meer aan. Een sporttrui of vest is dan de perfecte oplossing.
Er zijn ook veel accessoires die erg handig zijn in de winter. Denk bijvoorbeeld aan mutsen, handschoenen en warme sportsokken. Kleed je goed warm aan en voorkom dat je een kou vat!

 

Overige sporten

Er zijn erg veel andere sporten waarbij je andere kleding gaat dragen, bijvoorbeeld voetbal, hockey, tennis, rugby, etc. Vaak krijg of regel je via de sportclub de kleding voor de winter. Als dit niet het geval is en je sport buiten, kun je het beste de tips onder het kopje hardlopen gebruiken.

Tip: Op de labels van sportkleding staat vaak aangegeven voor welke temperaturen of welk weer, de sportkleding geschikt is.

Wij gaan deze winter eens lekker sporten met juiste sportkleding, jij ook? Hier kan je meer  tips & tricks  lezen!