We kennen allemaal het probleem; je koopt nieuwe schoenen een de eerste paar keer dat je deze draagt loop je blaren.  Ook wij ondervinden vaak dit probleem. Tevens weten we dat er niks vervelender is dan het lopen van blaren. Om ervoor te zorgen dat wel allemaal blaarloos door het leven kunnen gaan hebben wij deze blog voor jullie geschreven. Dus wil jij blaarloos door het leven? Lees dan deze blog!

4 tips om blaren te voorkomen

Leren schoenen

Ondanks het feit dat we vaak denken dat het bij leren schoenen niet mogelijk is om blaren te lopen is de kans er altijd. Om deze vriendelijke vriendjes weg te laten blijven is het van belang om de schoen direct uit te laten zetten, zodat hij naar jouw voet gaat staan. Nu vraag je jezelf natuurlijk af; ‘Hoe doe ik dat zo snel mogelijk?’. Nou wij hebben de ideale tip: Pak een dunnen sok uit je kast en maak deze een beetje vochtig. Ga met deze vochtige sokken in je nieuwe leren schoenen. Doordat de sok opdroogt tijdens het dragen van de nieuwe schoen zet het leer uit. Let op: Houd de schoen aan tot je sokken zijn opgedroogd!

Dikke sokken

Een gouwe, ouwe, maar zeker nog steeds werkende tip zijn de dikken sokken. Je oma zal het je al vaker hebben verteld wanneer je met weer een verhaal kwam over blaren;”Je moet de volgende keer dikke sokken aantrekken.”. De reden dat deze oude theorie werkt is voornamelijk door het feit dat de warmte die de sok geeft de knelpunten van je nieuwe schoen laat uitzetten. Dit is tocht juist wat we willen? Dus kopen die dikke sokken!

Gel deo

Een meester in het voorkomen van blaren. (en stinkvoeten) Is het insmeren van je nieuwe schoenen met gel deodorant. Doe dit dan wel aan de binnen kant van je schoenen! Het zorgt ervoor dat je schoenen soepeler worden, waardoor je blaren echt vaarwel kunt zeggen.

De Föhn

We hebben er allemaal wel eentje thuis liggen toch? Een föhn? Naast het drogen van je haar is dit voorwerp ook goed in het voorkomen van blaren. Trek je nieuwe schoenen aan en onthoudt waar de knelpunten zitten. Vervolgens verwarm je deze punten met de föhn. Door de warmte zetten de knelpunten uit, waardoor je blaren vast een zeker voorkomt!

Veters strikken

Misschien simpel gezegd, maar het goed strikken van je schoenen is een pre om blaren te kunnen voorkomen. In tegenstelling tot wat je verwacht zorgen loszittende schoenen juist voor wrijvingen, waardoor blaren ontstaan.  Dus zorg ervoor dat je schoenveters zo strikt dat strak zitten, maar zeker niet knellen. Dat is natuurlijk ook niet wat we willen!

Wij hopen dat je vanaf nu vaarwel zegt tegen blaren! Ben je nou benieuwd naar onze andere tips & tricks?
Neem dan een kijkje op onze tips & tricks pagina!